За връзка с нас: office@amadeuscom.com | +359 8787 1818 2

Логата са навсякъде. Те представляват всяка една компания, те са неразделна част от брандинга. А ние сме свикнали да ги гледаме – но без да вникваме в детайлите им. Затова днес ще Ви покажем 15 лога, които имат скрити значения в себе си.

1. Amazon

amazon-logo

Логото на amazom.com

Amazon.com е сайт, където всеки може да продава стоките си онлайн. Компанията е най-голямата по оборот в света сред продаващите стоки и услуги в Интернет. Английската азбука започва с A и завършва с Z. И точно това е скритото послание в логото на Amazon – в сайта може да намерите всичко от A до Z (или на български – от А до Я). Изобретателно и ефектно!

2. Atlanta Falcons

atlanta-falcons-logo

Логото на отбора Atlanta Falcons

Професионалният отбор по американски футбол Atlanta Falcons има доста интересно лого. В превод Falcons означава сокол, а както може би виждате логото изобразява точно това. Но забелязахте ли, че соколът е във формата на F (от Falcons)? Спокойно, повечето хора също не го забелязват. 🙂

3. Baskin-Robbins

baskin-robbins

Логото на baskin-robbins

Веригата за сладоледи Baskin-Robbins имат доста семпло лого. Създадено от 2 цвята, логото акцентира на BR. Но ако се загледате в розовото ще видите, че то показва числото 31. А 31 са точно броят вкусове, които Baskin-Robbins предлага!

4. Eight

eight-logo

Логото на Eight

Едно от най-интересните лога е именно това на Eight. Eight преведено от английски означава осем. А логото на компанията е именно изписано чрез оцветяване на различни части на числото осем. Определено е много креативно!

5. Eighty 20

eighty20-logo

Логото на eighty20

Тук скритото послание е малко програмистко. 8) Квадратчетата имат скрита двоична бройна система – сивите са 0, а сините 1. И така става 1010000 и 0010100, което превърнато в десетична бройна система е 80 и 20. Точно както е името на компанията. Готино е. 🙂

6. FedEx

fedex-logo

Логото на FedEx

Куриерската компания FedEx също има семпло, но приятно за очите лого. А забелязали ли сте, че между E и X се образува стрелка? Тя символизира бързина и точност в куриерските им услуги.

7. Goodwill

goodwill-logo

Логото на Goodwill

Goodwill е организация която не работи за печалба, а за подобряването на живота на хората. И за да отрази целта си, организацията е избрала за лого усмихнато лице. Но забелязахте ли, че усмихнатото лице всъщност е “g” (първата буква от Goodwill)? Браво на създателя му! 🙂

8. Hartford Whalers

hartford-whalers-logo

Логото на Hartford Whalers

Hartford Whalers е старо име на сегашния професионален отбор по хокей на лед Carolina Hurricanes. Логото е изключително добре измислено, защото обединява няколко компонента в един по хитър начин. Whale (от английски) означава кит, а в горната част на логото имаме опашка на кит. Отдолу в зелено имаме “W”, а между двете се образува “H” в сиво. И така се образуват и инициалите на отбора, а именно HW. Гениално!

9. Hershey’s Kisses

hershey-kisses-logo

Логото на Hershey’s Kisses

Hershey’s Kisses е компания, която прави сладки целувки (от английски Kiss – целувка). На логото ясно се виждат формите на техните сладки целувки, но видяхте ли скритата целувка между K и I? 🙂

10. London Symphony Orchestra

london-symphony-orchestra-logo

Логото на London Symphony Orchestra

Лондонският Симфоничен Оркестър е най-старият симфоничен оркестър от симфоничните оркестри на Лондон. Абревиатурата на отбора на английски е LSO, точно както и логото им. А след като се вгледаме в логото забелязваме.. диригент!

11. Milwaukee Brewers

milwaukee-brewers-logo

Логото на Milwaukee Brewers

Milwaukee Brewers е професионален американски отбор по бейзбол. Тяхното лого са буквите “bm”, които са направени като топка и бейзболна ръкавица (главни елементи от бейзбола). 

12. Mosleep

mosleep-logo

Логото на Mosleep

Логото на Mosleep (от англ. sleep – спя) е “m”, което допълва правоъгълника отдолу и така се получава удобно легло. Комфортно! 8)

13. NBC

nbc-logo

Логото на NBC

Едва ли не знаете, че NBC е американска търговска телевизионна компания. Но знаете ли, че логото им е паун – цветните фигури представляват опашката му, а по средата е главата му? 🙂

14. Pittsburgh Zoo & PPG Aquarium

pittsburgh-zoo-and-ppg-aquarium-logo

Логото на Pittsburgh Zoo & PPG Aquarium

Зоологическата градина в Питсбърг впечатлява с логото си, а именно дърво, което седи между маймуна и лъвица. Определено е много добро!

15. Tour de France

tour-de-france-logo

Логото на Tour de France 

Tour de France е най-престижното колоездачно състезание в света. Което, разбира се, ясно се вижда и в логото – виждаме как “r” от Tour и оранжевият кръг формират колоездач. 


0 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *